În momentul alegerii unui sistem de supraveghere video, trebuie să țineți cont de răspunsurile la următoarele întrebări:
Câte camere video sunt necesare?
Majoritatea dispozitivelor sunt configurate pentru achiziția a 4, 8, 16 sau 32 de camere video.
În momentul luării deciziei, trebuie avute în vedere atât necesitățile curente, cât și probabilitatea extinderii.
Echipamentele folosite de noi permit extinderea prin adăugarea de noi dispozitive, fără a fi nevoie să-l scoatem din funcțiune pe cel existent.
Ce rată a cadrelor (fps) este necesară?
Numărul cadrelor pe secundă (frames per second) este o "unitate de măsură" importantă a performanțelor sistemului video.
Aplicațiile de supraveghere video necesită, de obicei, între 6 și 25 fps, în comparație cu calitatea înregistrărilor video de televiziune, care ajunge la 25 fps în sistemul PAL.
Numărul de cadre pe secundă al unui înregistrator (DVR, NVR) trebuie să fie cel puțin egal cu necesarul de cadre pe secundă estimat pentru o cameră, înmulțit cu numărul de camere video.
Dacă specificațiile înregistratorului se referă la câmpuri pe secundă ("Fields per Second"), va trebui ca cifra respectivă să fie împărțită la 2 pentru a determina numărul de cadre.
Ce capacitate de stocare este necesară?
Calculul capacității de stocare a unui dispozitiv de înregistrare poate fi complicat.
Mărimea hard-disk-ului oferă doar jumătate din răspuns. Cel mai important element de măsură este dimensiunea cadrelor (frame size). Un cadru mic pentru supravegherea video, de 320x240 pixeli color, poate necesita între 4.000 și 50.000 de biți pentru stocare - în funcție de calitatea imaginii și de compresia datelor.
O dimensiune mai mare a cadrelor conduce la scurtarea perioadei de stocare a înregistrărilor, însă imaginile cu rezoluție din ce în ce mai mare sunt necesare pentru ca informația să fie inteligibilă. O soluție de ultimă oră este reprezentată de DVR-urile care folosesc algoritmii MPEG4 sau H264, H264+ pentru compresia video - standarde care oferă cea mai înaltă calitate și eficiență în acest moment.
Buna implementare a acestor standarde ține de calitatea inregistratorului și de producătorul acestuia.
Modele diferite de înregistratoare (DVR, NVR), de la producători diferiți, folosesc spații de stocare diferite pe hard-disk chiar dacă timpul vizat, calitatea imaginilor și standardul de compresie (ex. H264) sunt aceleași. Posibilitatea reglării fine a sensibilității și ariei de detecție a mișcării din imagine este, de asemenea, foarte importantă pentru spațiul de stocare și ușurința urmăririi evenimentelor.
Ce lățime de bandă de date este necesară?
Înregistratoarele pot fi conectate la rețeaua de date, atât pentru accesul local cât și de la distanță, prin internet. Din cauza faptului că fișierele video pot fi relativ mari, dacă dispozitivul care transmite imaginile nu este performant, accesul de la distanță - atât în direct cât și pentru înregistrări - necesită de obicei o conexiune broadband atât în locul unde este amplasat sistemul video, cât și în locul de unde se realizează accesarea acestuia.
Stabilitatea și eficiența transmisiei la distanță a imaginilor depinde de performanța programelor alese de producător, de calitatea soluțiilor electronice precum și de buna programare a dispozitivelor făcută de către specialiștii firmei instalatoare.
Echipamentele instalate de noi folosesc algoritmi de compresie performanți, ceea ce duce la o reducere a spațiului de stocare - păstrând o excelentă calitate a imaginilor - și la costuri reduse pentru transmisia la distanță, prin internet.
Conexiunea către acestea este optimizată și pentru dispozitivele mobile - telefoane, tablete etc.
Experiența noastră în domeniu este de peste 30 de ani.