Supraveghere video de la distanta
cu camere IP digitale

Sisteme video IP digitale.
Aplicatii industriale si institutionale.
Sisteme cu grad ridicat de siguranta

Solutia monitorizarii cu camere video IP de la distanta, prin internet, legata fiind si de dezvoltarea infrastructurii informatizate si a retelelor, vine in sprijinul eficientizarii actiunii de supraveghere video a unui spatiu privat sau public: putem urmari si inregistra de la distanta, prin camere video conectate la internet, activitatea din zone publice, traficul rutier sau procesele de productie si activitatea in ansamblu din propria intreprindere, fluxul personalului si al publicului dintr-o institutie etc.

Timpul de reactie la aparitia unui eveniment se imbunatateste semnificativ datorita posibilitatii vizualizarii rapide a evenimentelor de pe dispozitive mobile (tableta, telefon etc.).

Gradul de siguranta creste foarte mult datorita posibilitatii vizualizarii si inregistrarii atat locale, cat si la distanta - prin internet - a datelor, reducand riscul pierderii acestora si marind (datorita transmiterii criptate a acestora) protectia in cazul atacurilor din partea unor persoane rau intentionate. Spre deosebire de sistemele analog digitale, interceptarea semnalelor electromagnetice transmise de camerele video elimina riscul preluarii imaginilor de catre entitati neavenite din exterior.

In ceea ce priveste domeniul securitatii, siguranta publica este un subiect din ce in ce mai fierbinte. Numeroasele acte teroriste petrecute in lume, fenomenul infractional care nu poate fi trecut cu vederea si ale carui cauze de ordin economic si social nu pot fi brusc indepartate fac din supravegherea cu camere video a spatiilor publice si institutiilor o solutie agreata si apreciata atat de mult de catre serviciile statului in a caror sarcina se afla prevenirea si combaterea acestor fenomene incat, in unele domenii, capata nuante de obligativitate.

Supravegherea video de exterior a spatiilor publice cu risc infractional ridicat ajuta la cresterea gradului de siguranta al populatiei - in acest sens, tehnologia sprijinind actiunile Politiei. Linx a realizat astfel de sisteme profesionale care deservesc institutii - Politia, Primaria, Directia Fiscala, Politia Locala - precum si intreprinderi, agenti economici si persoane particulare. Solutiile acopera intreaga gama a tehnologiilor existente.

Tehnologie cu servere si camere IP digitale

Camerele video digitale IP sau de retea includ un dispozitiv (hardware-software) numit videoserver care face posibila conectarea acestora intr-o retea de date si, implicit, alocarea unei adrese IP. Videoserverul preia semnalul video si il transmite prin reteaua de date - internet - utilizand protocoale specifice acesteia (HTTP, RTSP, UDP). Videoserverul poate prelua comenzi transmise prin retea, pe care le traduce in semnale de control a camerei (ex. controlul apropierii, focalizarii, pozitiei etc.), eliminand astfel circuitele suplimentare necesare camerelor analogice pentru aceste actiuni.

Camerele video devin astfel microcomputere la care utilizatorii se pot conecta prin internet nu numai pentru a avea acces la imaginile captate de acestea, ci si pentru a le manevra.

Printre beneficiile aduse de aceasta tehnologie, foarte important este faptul ca distanta dintre utilizator si videocamere devine neimportanta. Un alt beneficiu major il constituie posibilitatea de a stoca datele simultan in mai multe locatii diferite, lucru ce se traduce intr-o crestere semnificativa a gradului de siguranta.

Imaginile pot fi preluate si inregistrate de catre mai multe servere din locatii diferite, simultan sau ierarhizat, continuu sau la declansarea anumitor evenimente prestabilite (ex. detectarea unei miscari), sistemul devenind astfel foarte sigur si aproape imposibil de sabotat prin actiunile locale asupra echipamentelor ale celor rau intentionati. Accesul utilizatorilor poate fi permis atat local, cat si de la distanta, sistemul este mult mai sigur si mai usor de folosit prin dispozitivele mobile (telefon, tableta etc.), reducandu-se timpul de reactie si interventie care, in cele mai multe cazuri, este critic pentru salvarea bunurilor si a vietilor.

Pozitionarea fizica a serverelor se poate face oriunde exista acces la internet. Astfel, utilizatorii sistemului pot vedea la distanta, de oriunde s-ar afla, imagini preluate de la mai multe camere video amplasate in orice oras, tara, continent - simultan, de oriunde de pe glob...