Unitate Centrala Alarma
Consola Wireless include importatante subansamble pentru securitatate si confort
Aceasta detine afisaj digital
si tastatura cu care pot fi administrate zonele si functiile inteligente de utilizator.
Toate faciltatile pot fi folosite dupa ce unitatea este programata corespunzator. Gradul de siguranta si confort depinde de calitatea progamului implementat si de buna programare a acesteia de catre firma instalatoare.
ATENTIE! Chiar daca sunt folosite echipamente de buna calitate, sistemul poate sa nu functioneze corespunzator din cauza lipsei de pregatire si a experientei tehnicienilor programatori.
Meniul este intuitiv datorita posibilitatii implementarii sintetizatorului vocal si afisajului in limba romana. Etichetele scrise si vocale pot fi particularizate.
Spre exemplu zonele, pot fi redenumite in Intrare, Living, etc. astfel incat sa fie usor de identificat atat pe afisaj cat si in meniul vocal cu care sistemul comunica cu utilizatorul prin telefon sau local. Consola poate apela utilizatorul in caz de alarma atat prin linia telefonica fixa cat si prin reteaua GSM folosind o cartela SIM. Utilizatorul poate fi anuntat atat vocal cat si prin SMS. Sistemul poate fi armat/ dezarmat prin aceste metode. Comunicarea este foarte ergonomica si usor de utilizat datorita sintetizatorului vocal incorporat.
Pot fi usor indentificate zonele in alarma si pot fi transmise comenzi de securitate (ex armare, dezarmare, ascultare audio, zone in alarma, etc.) sau confort (aprinderea luminilor, deschiderea portilor, usilor, etc.) daca este dotata cu dispozitivele anexe corespunzatoare. Sistemul poate fi oricand apelat de catre utilizator pentru a-i transmite comenzi (poate fi armat si dezarmat prin telefon) si poate sa il apeleze pe acesta pentru ai transmite informatii presetate (alarme, intreruperea curentului,etc.), gratie comunicatorului GSM,GPRS cu sinteza vocala incorporat. Consola permite ascultarea mediului ambiental (sunetele din interior) in timpul alarmei.
Telecomanda ofera posibilitatea folosirii usoare si ergonomice (fara batai de cap) a sistemului. Prin intermediul acesteia puteti arma printr-o simpla apasare a unor butoane (programate anterior de catre firma instalatoare) sistemul total -cand plecati de acasa- sau partial cand ramaneti acasa pentru a fi protejat securizand anumite zone de potential pericol. Poate fi folosita pentru declansarea voita a alarmei (panica) sau pentru actionarea unor mecanisme externe cum ar fi automatizrea portilor, luminilor, etc.
Tastatura
Senzorii de miscare in infrarosu (PIR - Passive Infrared Receptor) volumetrici pot detecta corpurile calde in miscare intro anumita arie. Acestia (prin configuratia quad a receptorilor) pot face o analiza tridimensionala, discriminand astfel animalele de oameni. Acestia sunt instalati in incaperile in care exista riscul patrunderii din exterior; in cazul in care sistemul de alarma este activat, orice intruziune intr-o astfel de zona va conduce la declansarea alarmei.
Detectori de miscare volumetrici si perdea in infrarosu
Detectorii in infrarosu duali de exterior confera avantajul detectarii intrusilor inainte de a intra in locuinta. Acestea au rolul de a realiza protectia perimetrala a acesteia si au incluse mecanisme puternice de a discrimina potentialele alarme false de cele reale. Folosirea acestor detectori cresc foarte mult gradul de protectie a spatiului, propietarii fiind anuntati (online, la distanta ) despre posibila efractie inainte ca intrusii sa ajunga in interior. Au o arie de detectie de 2X12 metri.
Pot fi activati noaptea. Nu pot fi sabotati prin acoperire.
Detectori de spargere a gemurilor
Detectorii in infrarosu perdea de exterior/interior. Pot fi montati in coltul usilor, ferestrelor pentru a detecta intrusii inainte ca acestia sa patrunda in interiorul incintei.. Tehnologia incorporata, foarte moderna, nu permite sabotarea lor, ceea ce ii face foarte eficienti. Pot fi activati pe timpul noptii asigurand protectia persoanelor din interior.
Detectori de spargere a gemurilor
Detectorii de fum, gaz metan, monoxid de carbon, crestere a temperaturii declanseaza alarma in cazul in care se schimba conditiile de mediu, protejand astfel bunurile si viata membrilor familiei; acesti sunt activi non-stop, indiferent de starea sistemului de alarma (armat sau dezarmat).
Detectori de fum, temperatura, gaz, monoxid de carbon
Contactul magnetic comunica centralei daca intrarea in spatiul protejat s-a facut in mod corespunzator, caz in care va lasa timp utilizatorului pentru dezactivarea sistemului; in caz contrar, alarma va fi declansata instantaneu.
Acestia au un rol important si in protectia perimetrala (cu persoane in interior pe timpul noptii) detectand deschiderea usilor si ferestrelor.
Contact actionat magnetic
Unitatea de avertizare (sirena) radio (wireless) anunta local, optoacustic, declansarea alarmei; aceasta are propriele sisteme de protectie, are alimentare independenta (bateriile incluse au o durata de viata foarte mare, 3-5 ani) si se preteaza a fi montata intr-un loc greu accesibil dar vizibil.
Unitatea de avertizare opto acustica